4 juni 2018;

Afgelopen weekend de cursus ponypowervoorkids voor trainers gevolgd en succesvol afgerond. Het waren 2 leerzame en leuke dagen. Vanaf nu mag ik de sociale vaardigheidstraining voor kids in de leeftijd van 6-9 en 10-12 jaar geven. Een heel leuk concept wat landelijk wordt gegeven. Wil je hier alvast meer over weten; www.ponypowervoorkids.nl

Vandaag was er een meisje bij me met een laag zelfbeeld en bang voor paarden. Ze vroeg mij of ik haar vertrouwen kon geven. Dit vertrouwen heeft mijn paard haar gegeven. Binnen korte tijd ging ze zelf tegen hem aan liggen met haar ogen dicht. Even later leidde ze het paard samen. Ze vroeg of ze dit ook alleen mocht doen. Ze wist alleen niet hoe. Maak jezelf een echte leider en het paard zal je volgen. En dit gebeurde. Even later stond het paard stil. Ze wil niet meer is haar conclusie. Ik vraag opnieuw contact te maken. En daar gingen ze weer. Zo'n groot dier, waar ik bang voor was, volgde mij, zag mij als leider! Het meisje groeide zichtbaar. Ze was trots op zichzelf.   

Zondagochtend wandeling

Bij maneges en rijscholen is niet altijd tijd om te borstelen en meer tijd aan paarden te besteden buiten het rijden om. Daar wordt meer aandacht besteed aan het rijden. Wat natuurlijk ook heel leuk is. Bij mij ligt het accent op de omgang en verzorgen van de paarden. 

Buiten de coachsessies om, is het bij mij ook mogelijk om gewoon een wandeling met de paarden te maken en vooraf te borstelen, als je dit zou willen. Leer tevens meer over de verzorging van het paard en de paardentaal. Niks moet, maar ook niet alles mag. Het welzijn van mijn paarden staat altijd voorop.  En natuurlijk ook de veiligheid van de paarden en deelnemers. 

De wandelingen worden onder begeleiding gedaan en vinden plaats in kleine groepjes. We lopen door de prachtige natuur van Den Helder. En wie weet kom je wel op plekken waar u nog nooit bent geweest. 

Kosten: 10 euro pp

Tijd:11.00-13.00 uur

Locatie: Huisduinen

*er kunnen max. 4 kinderen/volwassenen tegelijk mee.