Ik ben Mary van Egeraat; gediplomeerd paardencoach aangevuld met een certificaat voor Pony Power voor Kids. Van origine ben ik psychiatrisch verpleegkundige en persoonlijk begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik werk 28 jaar in de zorg en momenteel bij GGZ-NHN. Naast mijn werk coach ik kinderen en volwassenen met behulp van mijn paarden. Dit doe ik op mijn land in het mooie Huisduinerpolder van Den Helder met mijn 2 paarden en pony.

Ik beschik over het vermogen goed te kunnen luisteren, observeren en inschatten wat nodig is. Daarbij ben ik een rustig persoon en het welzijn van mens en dier staat bij mij voorop.

Wat doe ik: Ik coach kinderen en volwassen in hetgeen ze in het dagelijks leven tegen aan lopen. Dit doe ik met behulp van mijn paarden. Doormiddel van oefeningen op en of naast het paard, raak je bewust van je eigen functioneren en het effect daarvan.

Mijn expertise ligt vooral bij mensen met Autisme spectrum stoornis en mensen met een licht verstandelijke beperking. Maar natuurlijk is iedereen welkom. 

Hoe werkt het: Paarden spiegelen jouw emoties, voelen jouw energie aan en scannen jouw lichaamshouding. Dit is het instinct van het paard, omdat het paard een prooidier is. Met behulp van het spiegelend vermogen van een paard en een juiste vertaling daarvan door de paardencoach kan iemand zich bewust worden van zijn of haar gedrag en het gevolg hiervan. Door deze bewustwording wordt duidelijk wat je zou kunnen veranderen in hetgeen je tegenaan loopt in het dagelijks leven.

Doelen waaraan je kunt werken zijn:- persoonlijke grenzen- controle loslaten- traumaverwerking- keuzes maken- meer weerbaar worden- beter leren focussen- overwinnen van angst - relaties verbeteren- beter leiding geven- beter communiceren

Je bepaald zelf waar je aan wilt werken. 

Mijn motto is: "je bent wie je wilt zijn".

*Personen die niet valide zijn, een ernstige psychiatrische aandoening hebben of grote angst voor paarden hebben zijn minder geschikt voor het coachen met paarden. 

U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie.

Kvk:69664900-Keurmerk Vereniging Paardencoaching Nederland.-Lid van Solopartners. Wkkgz. (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg)