Ik ben Mary van Egeraat, moeder van een zoon van 12 jaar. 

Ik heb ruim 20 jaar met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking als persoonlijk begeleider gewerkt. Sinds 4 jaar werk ik voor de GGZ-NHN als psychiatrische verpleegkundige.  Naast mijn werk coach ik met behulp van paarden, waar ik een opleiding voor heb gevolgd.  Ook ben ik gecertificeerd trainer voor PonyPowervoorKids; de sociale vaardigheids training voor kinderen in de leeftijd van 6-9 en 10-12.

Verder heb ik meerdere interne cursussen gedaan via mijn werkgevers. Zoals motiverende gesprek voering, omgaan met agressie, competentie gericht coachen, aanvullende autisme cursus, rots en water training en ben in het bezit van mijn BHV certificaat.

 Toen ik 5 was zat ik voor het eerst op een paard. Dit is mijn grote passie geworden. Gezien mijn interesse in het functioneren van de mens en de passie voor paarden, is het coachen met paarden een ideale combinatie voor mij.

Samen met mijn 2 paarden en pony voer ik het coachen uit. Dit doe ik aan de Huisduinerweg te Den Helder, waar ik in bezit ben van een stuk land met een buitenbak.

Ik richt mij vooral op kinderen en mensen met een licht verstandelijke beperking. Maar natuurlijk is iedereen welkom. Het leuke van deze doelgroepen vind ik dat het coachen meer spelenderwijs gaat. Ik ben geen voorstander van het diep graven in iemands verleden. Hoewel dit wel is wat jou vormt en bent wie je nu bent. Hier speel ik wel op in, naargelang de hulpvraag. Het veranderen van irrationele gedachten en aanleren van reëel gedachten en gedrag, ofwel cognitieve gedragstherapie/verandering. Is wat mij het meest aanspreekt.  

Mijn Motto is: " je bent wie je wilt zijn"